Rota Carolina

Rota Carolina

Het Pleitgenootschap Rota Carolina is in 1991 door Prof. mr. S.C.J.J. Kortmann en wijlen Prof. mr. W.C.L van der Grinten opgericht ter gelegenheid van de eerste Nationale Pleitmarathon. Sinds die tijd is Rota Carolina uitgegroeid tot een volwaardige pleitvereniging die haar leden de mogelijkheid biedt om in een fanatieke maar vriendelijke sfeer het pleiten eigen te maken. Naast het pleiten organiseren wij ook andere activiteiten zoals kantoorbezoeken en borrels. Hierdoor is Rota Carolina een hechte vereniging die haar leden in staat stelt boven zich zelf uit te stijgen.

De teams van Rota Carolina voor de Nationale Pleitmarathon zijn:

Rechtersteam

  • Henk Oosterdijk
  • Foruq Wahedi
  • Laura Faassen

Pleitteam Rota Carolina I

  • Lysine Kadir
  • Sterre Noothout

Hieronder stellen zij zich aan u voor.

Henk Oosterdijk

Beste lezer,

Laat ik vooropstellen dat ik trots ben dat ik Rota Carolina mag vertegenwoordigen bij deze mooie pleitwedstrijd in het tweede jaar van mijn studie Recht en Management als lid van het rechtbankteam. Ik ken Rota als een gezellige vereniging waar juridische verdieping en gezelligheid hand in hand met elkaar gaan. Deze verdieping is ook de reden dat ik besloten heb mee te doen aan de NPM. Het pleiten en zitting nemen in een rechtbank is iets wat in het reguliere onderwijs naar mijn mening niet voldoende aan bod komt. Iedere kans om extra feedback te krijgen is dan mooi meegenomen. Daarnaast bieden wedstrijden als deze een goede kans om jezelf uit te dagen om met ingewikkeldere vraagstukken om te gaan dan die je in het normale onderwijs behandelt. Ik kijk er daarnaast naar uit om kennis te maken met de andere deelnemers van de NPM en zo andere studenten te ontmoeten met pleiten als hobby.

Foruq Wahedi

Mijn naam is Foruq Wahedi, masterstudent ondernemingsrecht en deelnemer aan het rechtbankteam van Rota Carolina. Met enige spanning kijk ik uit naar de NPM, als grootste pleitwedstrijd van het jaar. Via Rota Carolina ben ik bekend geraakt met de kunst van het pleiten. Het mooiste aan pleitwedstrijden vind ik de intensieve samenwerking tussen deelnemers, zowel tijdens de voorbereiding als gedurende de wedstrijd zelf. Het spreekwoord ‘een goede voorbereiding is het halve werk’ geldt des te meer. Mijn deelname in het rechtbankteam zal ik met mijn mederechters op dezelfde wijze invullen opdat wij het beste uit onszelf halen tijdens de NPM.

Laura Faassen

Hoi! Mijn naam is Laura Faassen, ik ben een tweedejaars Recht & Management-studente aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Na eerder deelgenomen te hebben aan de NVP (Leiden) en de GPW (Groningen) doe ik dit jaar voor het eerst mee aan de NPM. Ik ben heel benieuwd wat ik van mijn deelname aan deze wedstrijd kan leren. Daarnaast wordt dit mijn eerste wedstrijd als rechter, dus ook daar valt voor mij nog van alles te leren. Ik kijk uit naar wat nog komen gaat.

Lysine Kadir

Als actief lid van het pleitgenootschap Rota Carolina en master student is het mij een genoegen mee te doen aan deze mooie wedstrijd. In 2016 heb ik de NPM in Nijmegen mogen organiseren en het jaar daarop was ik penningmeester bij het pleitgenootschap. Met veel plezier reis ik samen met mijn collega’s naar Groningen om nu zelf de toga aan te trekken, uiteraard met maar één doel.

Sterre Noothout

Mijn naam is Sterre, master student Burgerlijk Recht aan de Radboud Universiteit. Vol trots mag ik dit jaar het Nijmeegs pleitgenootschap Rota Carolina vertegenwoordigen tijdens de Nationale Pleitmarathon. Pleiten vind ik persoonlijk zo prachtig omdat het je in staat stelt om echt te vechten voor je cliënt. Het verlenen van juridische bijstand vereist meer dan enkel kennis van het toepasselijke rechtsgebied. Van beslissende betekenis is het kunnen analyseren, beredeneren en motiveren op een heldere en creatieve manier. Pleiten biedt een extra dimensie in het verdedigen van een juridisch standpunt, omdat dit standpunt middels het gebruik van intonatie, lichaamstaal en het voeren van een sterk verhaal overtuigingskracht krijgt. Ik hoop mezelf dan ook zoveel mogelijk hierin te ontwikkelen en kijk ernaar uit om me te meten met anderen in deze uitdagende pleitwedstrijd.