Nationale Pleitmarathon 2022 te Rotterdam een groot succes: de winnaars zijn bekend!

Nationale Pleitmarathon 2022 te Rotterdam een groot succes: de winnaars zijn bekend!

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei 2022 heeft te Rotterdam de Nationale Pleitmarathon 2022 plaatsgevonden. Deze editie, die de tweejarige afwezigheid van de wedstrijd eindelijk heeft doorbroken, is een groot succes gebleken!

Op vrijdag 20 mei vond een borrel plaats bij het Erasmus Paviljoen op de campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Aanwezigen hebben elkaar daar op laagdrempelige wijze leren kennen tijdens deze goedverzorgde avond. Daarna konden zij gebruik maken van een overnachting bij Novotel Rotterdam Brainpark.

Op 21 mei vond dan eindelijk de wedstrijddag plaats op de Rechtbank Rotterdam. Vijf pleitverenigingen, te weten D.J. Veegens (Rotterdam), Gaius (Maastricht), Diephuis (Groningen), Rota Carolina (Nijmegen) en Eggens (Utrecht), hebben door middel van rechtbank- en pleitteams gevochten om de winst. De voorrondes waren enerverend en de aanwezige juryleden hebben de deelnemers mooie feedback gegeven. Uiteindelijk stonden Gaius en Rota Carolina met hun pleitteams in de finale. De rechtbankteams van D.J. Veegens en Gaius stonden eveneens in de finale. Het werd een zinderende finale en de teams waren aan elkaar gewaagd.

Natuurlijk konden er maar één pleitteam en één rechtbankteam de winnaars zijn. De pleitcompetitie is uiteindelijk gewonnen door het pleitteam van Rota Carolina, bestaande uit Robin Hermans en Rachel Le Loux! Het rechtbankteam van Gaius, bestaande uit Rick Ponjee, Fenna Beulen en Tom Raaijmakers, heeft de rechtbankcompetitie gewonnen. Wij feliciteren beide teams en verenigingen van harte! Het resultaat van de wedstrijd impliceert dat de Nationale Pleitmarathon 2023 te Nijmegen wordt georganiseerd, wij hopen u daar te zien!

Winnaars pleitcompetitie Nationale Pleitmarathon 2022: Robin Hermans en Rachel Le Loux namens Rota Carolina (Nijmegen)
Winnaars rechtbankcompetitie Nationale Pleitmarathon 2022: Fenna Beulen, Rick Ponjee en Tom Raaijmakers namens Gaius (Maastricht)

Wij danken alle verenigingen met hun aanwezige deelnemers en begeleiders, juryleden, de Rechtbank Rotterdam en de betrokken instanties van harte met hun onmisbare bijdragen aan deze succesvolle editie van de Nationale Pleitmarathon 2022. In het bijzonder danken wij ook onze hoofdsponsor Houthoff, en onze sponsoren de Rechtspraak, Lemstra Van der Korst, act FORT Advocaten en de Erasmus School of Law. Zonder uw steun hadden wij deze editie niet zo succesvol kunnen maken.

Het bestuur van de Nationale Pleitmarathon dank u voor al uw vertrouwen na de uitgestelde edities in 2020 en 2021: de Nationale Pleitmarathon is terug en sterker dan ooit!

De foto’s van deze geslaagde editie kunt u bekijken via: https://nationalepleitmarathon.pixieset.com/nationalepleitmarathon2022rotterdam/.

Het bestuur van Stichting Nationale Pleitmarathon (editie 2022),

Mikel Remmerswaal, Paul Hoynck van Papendrecht en Myrthe Kallen

Reacties zijn gesloten.