D.J. Veegens

D.J. Veegens

D.J. Veegens is sinds 1985 het Rotterdamse Pleitdispuut. Van belang voor de keuze voor mr. D.J. Veegens als naamgever is zijn “Wenken voor het pleidooi” geweest. In zijn tijd een van de schaarse beschouwingen over de do’s en don’ts van het pleiten: “Wij stellen aan een pleiter in een civiele zaak geen hogere eis dan dat hij op natuurlijke toon een helder en evenwichtig betoog voordraagt – maar zelfs dit is een kunst die moet worden geleerd.” Reden genoeg om veel activiteiten te organiseren waar onze deelnemers de pleitkunst zich eigen kunnen maken. Rest ons niets nog dan te zeggen: Maak je het pleiten meester, want het pleiten maakt je meester!

 

De teams van D.J. Veegens voor de Nationale Pleitmarathon zijn:

Rechtersteam

  • Kyra Arneri
  • Davey Herfst
  • Vicky Heerbaart

Pleitteam D.J. Veegens I

  • Joris Droppert
  • Manouk Nagtegaal

Pleitteam D.J. Veegens II

  • Lotte Bartels
  • Thamar Topper

Kyra Arneri

Als deelnemer van de Rotterdamse Pleittraining georganiseerd door D.J. Veegens heb ik al een kijkje in de keuken van de kunst van het pleiten mogen nemen en dat smaakte naar meer! Met mijn bachelor economie bijna op zak is het volgend jaar tijd om die van rechten af te maken waarna ik graag een rechten master wil doen. Ik kijk er erg naar uit om met mijn mede-collega’s van D.J. Veegens mee te mogen doen aan de NPM en er een mooie en spannende dag van te maken!

Davey Herfst

Het pleiten is voor mij niet nieuw. Ik werk ruim 2 jaar bij de Rechtbank Zeeland-West- Brabant, waar ik de kunst van het pleiten in de praktijk kan afkijken. Namens D.J. Veegens zal ik naar het verre Groningen afreizen en hopen een mooi resultaat in de pleitmarathon te boeken.

Vicky Heerbaart

Na bijna drie jaar taaie stof stampen is het op 11 en 12 mei tijd om deze kennis toe te passen.
Mijn naam is Vicky (21) en ik studeer rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit. Dit jaar hoop ik mijn bachelor binnen te slepen. Geboren en getogen in Brabant was het na 17 jaar tijd om de randstad te ontdekken. Na twee jaar in Rotterdam gewoond te hebben, reis ik nu twee keer per week op en neer vanuit het Gelderse Nijmegen naar Rotterdam om mijn vakken te volgen.
In het tweede jaar van de studie ben ik gefascineerd geraakt door de pleitsport. Daar wilde ik meer van weten! Zodoende ben ik nu lid bij pleitvereniging D.J. Veegens waar we maandelijks pleittrainingen volgen bij een advocatenkantoor. Naast de nodige gezelligheid zorgen de pleittrainingen voor een gedegen voorbereiding en basis voor de grote pleitwedstrijd in mei.
De Brabantse vriendelijkheid, de Rotterdamse nuchterheid en Nijmeegse ruimdenkendheid resulteren in een perfect wapen om de strijd aan te gaan in Groningen!

Joris Droppert

Trots (bestuurs)lid van Pleitvereniging D.J. Veegens. Naast mijn rechtenstudie werk ik op een incassobureau en als het even kan drink ik graag wat met vrienden. Ik heb ontzettend veel zin in de NPM en zou hem volgend jaar graag in Rotterdam organiseren!

Manouk Nagtegaal

Ik heb mijn bachelor Liberal Arts and Sciences aan het Erasmus University College inmiddels afgerond met de specialisatie Social & behavioural sciences en op dit moment zit ik in mijn tweede jaar van Rechtsgeleerdheid. Al geruime tijd probeer ik twee-wekelijks een bezoek aan de rechtbank te brengen om zo de fijne kneepjes van het vak af te kijken. Zodra ik mijn toga aan heb voel ik vuur onder mijn voeten en gaat al mijn energie naar mijn pleidooi. Dus bereid u zich vast voor; D.J. Veegens gaat u omver blazen en de NPM wordt volgend jaar in Rotterdam gehouden!

Lotte Bartels

Mijn naam is Lotte Bartels en ik ben op dit moment derdejaarsrechtenstudent aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Al tijdens mijn eerste studiejaar merkte ik dat ik erg veel plezier heb in het pleiten. Dit jaar vervul ik de bestuursfunctie van voorzitter van de pleitvereniging D.J. Veegens om zo nog meer studenten enthousiast te maken voor het mooie overtuigend redeneren dat wij pleiten noemen. Daarnaast werk ik op dit moment bij een strafrechtadvocatenkantoor in Rotterdam en vind ik het leuk om te surfen, skiën en zo veel mogelijk met vrienden af te spreken om leuke dingen te doen. Ik heb erg veel zin in de NPM en we gaan natuurlijk voor de overwinning!

Thamar Topper

Mijn naam is Thamar Topper en ik zit in het derde Bachelorjaar Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Sinds vorig jaar ben ik lid van de pleitvereniging D.J. Veegens waar mijn voorliefde voor het pleiten is begonnen. Sinds dit jaar vervul ik daarom ook vol enthousiasme en plezier de bestuursfunctie van Vicevoorzitter en Commissaris Interne Betrekkingen van de Rotterdamse pleitvereniging.

Het pleiten maakt de studie Rechtsgeleerdheid voor mij helemaal compleet. De combinatie van het recht aan de ene kant en het overtuigend redeneren aan de andere kant, maakt dat pleiten hetgeen is waar mijn passie ligt. En wat is nu mooier om de passie voor het pleiten te kunnen delen met studenten vanuit het hele land!?

Ik kijk erg uit naar de NPM, waar ik het graag opneem tegen waardige pleiters vanuit het hele land en wij er met z’n allen een mooie en onvergetelijke dag van zullen maken!