Gaius

Gaius

Wij zijn Pleitgenootschap Gaius en al sinds 1991 dé studievereniging voor iedere kritisch denkende student die zijn zegje durft te doen. We houden pleitavonden en proberen onze studenten dan ook vaak voor te bereiden voor een pleitwedstrijd.

Maar wat is pleiten nu? Pleiten is het overtuigen van de rechtbank op een zitting. Wij spelen dan ook tweewekelijks op maandag een zitting na. Op zo’n avond bestrijden twee van onze leden elkaar met het gesproken woord en drie anderen leiden dan deze avond als rechters en laten na afloop hun oordeel horen in de vorm van een zelfgeschreven vonnis. Wellicht wil je straks een kant op waar je niet in de rechtbank hoeft te staan, of ben je nog niet overtuigd van het nut van dat pleiten. Echter gaat het niet alleen over pleiten bij ons, het gaat ook over het analyseren van een (juridisch) probleem, je mening daarover onder woorden brengen op een goede manier en het samenwerken in een team. Deze skills heb je later in ieder geval nodig!

Behalve pleiten is het ook de bedoeling dat we ook een gezellige groep vormen. Daarom organiseert Pleitgenootschap Gaius na afloop van de pleitavonden borrels en met Kerstmis organiseren we het jaarlijkse feestelijke kerstdiner om het jaar af te sluiten. Tevens organiseren we gedurende het jaar allerlei andere juridische en gezellige activiteiten, zoals ‘de rijdende rechter-avond’ of een themadag omtrent een juridisch onderwerp. Ter afsluiting van het academisch jaar is er dan nog de afsluitende activiteit waarop we een teambuilding activiteit houden om met al onze leden het academische jaar af te sluiten op een gezellige manier. Wil je meer info over ons of wil je langs komen? Stuur gerust een mailtje naar: bestuur@pleitgenootschapgaius.nl of like onze facebookpagina “Pleitgenootschap Gaius”.

Graag zien we je binnenkort op een maandag in de Feestzaal in toga pleiten!

De teams van Gaius voor de Nationale Pleitmarathon zijn:

Rechtersteam

  • Lidia Lobak
  • Esmée Anne Wilhelmus Lukassen
  • Sanne Dolstra

Pleitteam Gaius I

  • Elise Luna Maria van Lonkhuijzen
  • Maxime Maria Bartholomeus Lukassen

Hieronder stellen zij zich aan u voor.

Lidia Lobak

Hoi! Ik ben Lidia Lobak, 19 jaar oud en ik zit in mijn tweede jaar van de bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Maastricht. De NPM wordt mijn eerste pleitwedstrijd‎ en lijkt me een hele mooie uitdaging en ervaring met een top team!

Esmée Anne Wilhelmus Lukassen

Mijn naam is Esmée Lukassen, ik ben 20 jaar oud en kom uit het mooie Zuid-Limburg. Ik zit momenteel in mijn tweede jaar van de studie fiscaal recht aan de universiteit van Maastricht. Ook heb ik dit jaar de taak van secretaris van Pleitgenootschap Gaius op mij mogen nemen. Ik kijk uit naar een leerzaam, succesvol, maar bovenal gezellig weekend, waarin de leden van onze pleitgenootschappen elkaar onder de druk van gezonde rivaliteit weer wat beter kunnen leren kennen.

Sanne Dolstra

Hoi allemaal!
Mijn naam is Sanne, ik ben 19 jaar oud, en eerstejaarsstudent rechtsgeleerdheid aan de universiteit van Maastricht. Ik ben nog maar net lid van Gaius, en vind het echt fantastisch dat ik desondanks toch als onderdeel van het rechtersteam mag deelnemen aan de Pleitmarathon. Ik heb er ontzettend veel zin in, en ik hoop er ook veel van te leren.

Elise Luna Maria van Lonkhuijzen

Hallo allemaal,
Mijn naam is Elise van Lonkhuyzen ik ben 19 jaar oud en woon in het liefelijke Maastricht.
In mijn tweede jaar van de bachelor Nederlands recht ben ik lid geworden van Pleitgenootschap Gaius om de kunst van het pleiten beter onder de knie te krijgen. Met de begeleiding van het pleitgenootschap wordt mijn eerste pleitwedstrijd hopelijk een onvergetelijke ervaring die mijn liefde voor het recht nog verder laat groeien. Binnen het recht gaat mijn hart uit naar jeugdrecht, hierin wil ik dan ook mijn master gaan doen.

Maxime Maria Bartholomeus Lukassen

Beste allemaal,
Mijn naam is Maxime Lukassen. Ik ben 20 jaar oud en kom uit Gulpen, Zuid-Limburg. Naast mijn studie Fiscaal Recht aan de Universiteit Maastricht ben ik vanaf het begin van mijn studie (september 2016) actief binnen Pleitgenootschap Gaius. In deze periode heb ik mijn kennis over het pleiten en het schrijven van vonnissen mogen vergroten door de goede hulp en ondersteuning van onze leden. Ik kijk er ontzettend naar uit om alle andere pleitgenootschappen te leren kennen en om de strijd met elkaar aan te gaan. Dat de beste moge winnen!