Diephuis

Diephuis

Civielrechtelijke vereniging Diephuis is een studievereniging in Groningen die zich in de eerste plaats richt op privaatrecht-studenten, maar haar deuren open heeft staan voor iedere rechtenstudent. De vereniging is opgericht op 29 september 1988. In het begin was zij puur een pleitdispuut. Ondertussen is Diephuis echter uitgegroeid tot een brede juridische studievereniging. Voor de student die zich oriënteert op het privaatrecht worden gedurende het gehele collegejaar verscheidene activiteiten georganiseerd. Ieder jaar zet een groep enthousiaste actieve leden zich ervoor in om deze tot een groot succes te maken.

De teams van Diephuis voor de Nationale Pleitmarathon zijn:

Rechtersteam

  • Vivian Slotboom
  • Nick Haasjes
  • Joost Morsink

Pleitteam Diephuis I

  • Quinten Manuel
  • Jeroen Scheltes

Pleitteam Diephuis II

  • Auke-Frank Tadema
  • Jenja Altunian

Pleitteam Diephuis III

  • Frank Barneveld
  • Jarieke Timmerman

Hieronder stellen zij zich aan u voor.

Vivian Slotboom

Mijn naam is Vivian Slotboom, ik ben 21 jaar en zit momenteel in de eindfase van de bachelor Nederlands recht. Naast mijn studie ben ik dit jaar met veel plezier actief als abactis van het bestuur van Civielrechtelijke Vereniging Diephuis. Nadat ik me diverse keren in de rol van advocaat gewaand heb, ga ik dit jaar bij de NPM ervaren hoe het is om als rechter naar een zaak te kijken. Ik heb er erg veel zin in om dit samen met mijn teamgenoten Joost en Nick te gaan doen!

Nick Haasjes

Mijn naam is Nick Haasjes en als lid van het Diephuisbestuur ben ik erg trots dat wij dit jaar wederom de NPM mogen organiseren. Ik ben dit jaar aan mijn master Nederlands recht met de specialisatie privaatrecht begonnen en naast rechten heb ik een grote interesse in filosofie. Samen met Vivian en Joost zal ik mij deze NPM als rechter hard inspannen om de mooie Diephuisnaam hoog te houden!

Joost Morsink

Hallo, mijn naam is Joost Morsink en ik ben een eerstejaars masterstudent privaatrecht en ondernemingsrecht. Ik ben ontzettend trots op de prestatie die Diephuis het afgelopen jaar op de Nationale Pleitmarathon heeft neergezet en ben blij dat daarom de NPM dit jaar wederom in Groningen plaatsvindt. Dit betekent namelijk dat als kers op de taart van mijn bestuursjaar bij Diephuis, onze vereniging de zorg zal dragen voor de organisatie van de wedstrijd. Uiteraard is het daarnaast ontzettend leuk om in een thuiswedstrijd plaats te nemen in het rechtersteam van Diephuis. Ik kijk er naar uit!

Quinten Manuel

Jeroen Scheltes

Wat was ook alweer typisch Nederlands? Kijken, kijken, niet pleiten? Na het organiseren van de Groninger Pleitwedstrijd heb ik heel veel zin gekregen om me nu eindelijk zelf op het pleiten te mogen storten. Waarschijnlijk ben ik dan niet typisch Nederlands, maar exemplarisch voor Diephuis. Binnen mijn studie focus ik me op het privaatrecht en hoop ik in september te beginnen aan een onderzoeksmaster; daarbuiten werk ik als tandarts. Misschien ben ik überhaupt niet zo typisch.

Auke-Frank Tadema

Auke-Frank Tadema is een student aan de master Recht en ICT van de Rijksuniversiteit Groningen. Vorig jaar heeft hij de Nationale Pleitmarathon al mogen meemaken als organisator: als secretaris werd samen met de rest van de groep de NPM 2017 neergezet, wat een groot succes werd. Dit jaar is hij terug om het op te gaan nemen als een van de pleiters namens Diephuis; tijd om te laten zien dat Groningen ook in 2018 weer hoge ogen zal kunnen gaan gooien! Naast zijn studie vermaakt Auke-Frank zich met onder andere commissiewerk, voetbal en auto- en motorsport. Met 22 jaar is hij niet een van de oudste rechtenstudenten, maar als masterstudent wel een met al een aardige ervaring. Graag tot ziens in mei, in de mooiste studentenstad van Nederland!

Jenja Altunian

Frank Barneveld

Mijn naam is Frank Barneveld. Ik studeer Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Inmiddels zit ik in het derde jaar van mijn bachelor. Het afgelopen jaar ben ik met veel plezier onderdeel geweest van de Pleitcommissie van Diephuis. Ik kijk er erg naar uit om samen met mijn teamgenoot Jarieke een mooie prestatie neer te zetten op een van de mooiste wedstrijden van het jaar. Er gaat al jaren niets boven Groningen dat is een gegeven dat we in stand gaan houden.

Jarieke Timmerman

Mijn naam is Jarieke Timmerman en ik maak als commissaris extern deel uit van het bestuur van de Civielrechtelijke Vereniging Diephuis. Om deze lijn door te trekken, ben ik in september aan de master Privaatrecht begonnen. Deze volg ik in Groningen, de stad waar de Nationale Pleitmarathon al voor de tweede keer op rij georganiseerd wordt. ‘Drie keer is scheepsrecht’ zou je denken, toch kan de NPM niet voor de derde keer in Groningen georganiseerd worden. Desalniettemin strijden mijn teamgenoot Frank en ik wel voor de winst.