Magister JFT | DiCit

Magister JFT | DiCit

DiCiT is als pleitvereniging onderdeel van Magister JFT, de juridische faculteitsvereniging van Tilburg. Het pleitdispuut zelf is opgericht in 1989 op initiatief van prof. mr. Spier (huidig Advocaat-generaal bij de Hoge Raad). DiCiT staat voor ‘hij spreekt’ in het Latijn en richt zicht enkel en alleen op het pleiten. Tijdens de maandelijkse dispuutspleitavonden wordt er met de dispuutsleden geoefend met snelpleitcasussen. Er wordt geprobeerd om zoveel mogelijk verschillende rechtsgebieden te belichten. Naast haar maandelijkse pleitavonden organiseert DiCiT ook vele andere activiteiten zoals; kantoorbezoeken, masterclasses, openbare pleitavonden en borrels. Met DiCit blijven we niet enkel in Tilburg; Voor wedstrijden reizen we door heel het land om het op te nemen tegen pleitdisputen van andere universiteiten.

De teams van DiCiT voor de Nationale Pleitmarathon zijn:

Rechtersteam

  • Nadine van der Vleuten
  • Lian van Hoorn
  • Sabine Lucassen

Pleitteam DiCiT I

  • Bram Middelkamp
  • Aron Lodewikus

Pleitteam DiCiT II

  • Mitchel van Gool
  • Max Salomons

Pleitteam DiCiT III

  • Merel van Tilborg
  • Frans Ruijs

Nadine van der Vleuten

Ik ben Nadine van der Vleuten, 21 jaar oud. Momenteel zit ik in het vierde jaar van de bachelor Rechtsgeleerdheid aan Tilburg University. Naast mijn studie ben ik werkzaam als buitengriffier bij het kabinet van de Rechter-Commissaris.

Lian van Hoorn

Ik ben Lian van Hoorn, nu derdejaars bachelorstudent en secretaris van het pleitdispuut DiCiT. Naast mijn studie ben ik werkzaam op een Eindhovens Advocatenkantoor waar ik alvast een beetje praktijkervaring opdoe.

Sabine Lucassen

Als 23-jarige studente volg ik met veel enthousiasme de pre-master Rechtsgeleerdheid aan Tilburg University. Dit jaar zal ik binnen het rechtbankteam voor het eerst deelnemen aan de Nationale Pleitmarathon. Ik heb er zin in, jij ook? Veel succes gewenst en tot in de rechtszaal (of tijdens de borrel)!

Bram Middelkamp

Geachte lezer,
Mijn naam is Bram Middelkamp en ik ben derdejaars bachelorstudent Nederlands recht. Al vanaf mijn tijd op de middelbare school heb ik altijd interesse gehad in het spreken in het openbaar. Ik heb jaren gedebatteerd en aan verschillende wedstrijden deelgenomen. Toen ik begon met mijn studie rechten besloot ik om mijn aandacht te verleggen van het debatteren naar de kunst van het pleiten. Inmiddels heb ik aan verschillende pleitwedstrijden deelgenomen en hier beleef ik veel plezier aan. Ik kijk erg uit naar de Nationale Pleitmarathon van dit jaar waar ik als pleiter aanwezig zal zijn. Na vorig jaar deel te hebben genomen in het rechtbankteam ben ik erg benieuwd hoe het mij aan de andere kant van de rechtszaal zal vergaan!

Aron Lodewikus

Bezig met LLM Rechtsgeleerdheid aan Tilburg University met een focus op strafrecht en werkzaam als bedrijfsjurist bij Caro Care.

Mitchel van Gool

Na de overwinning op de NSPW dit jaar met collega’s van AthenaStudies, ben ik blij dat ik nu de mooiste club binnen Magister JFT mag vertegenwoordigen: DiCit. Meedoen aan de borrel is overigens belangrijker dan winnen.

Max Salomons

Mijn naam is Max Salomons, ik ben 21 jaar oud en ben derdejaars Nederlands recht student aan Tilburg Law school. Naast mijn studie ben ik actief in de medezeggenschap en bij de Rechtswinkel Tilburg.

Frans Ruijs

Mijn naam is Frans Ruijs (21) en ik rond dit jaar de bachelor Ondernemingsrecht aan Tilburg University af. Na verschillende deelnames aan andere pleitwedstrijden is het nu tijd om voor de overwinning van de NPM te gaan. Ik kijk met enthousiasme uit naar een dag vol vlammende betogen van ambitieuze rechtenstudenten.

Merel van Tilborg

Hoi! Ik ben Merel van Tilborg, 21 jaar en kom uit Tilburg. Ik ben momenteel vierdejaars student Rechtsgeleerdheid. Dit jaar doe ik voor het eerst met veel goede moed mee aan de NPM! Ik kijk dan ook uit naar een leerzame en interessante dag!