CICERO

CICERO

Amsterdams Pleitgezelschap CICERO is opgericht op 22 oktober 1985. CICERO is van oorsprong een civielrechtelijke pleitvereniging, maar hedendaags houdt CICERO zich tevens bezig met het bepleiten van zaken die gemoeid gaan met publieke rechtsgebieden. Op wekelijkse basis verenigen de leden van CICERO zich om  het snelpleiten te beoefenen.

De teams van CICERO voor de Nationale Pleitmarathon zijn:
Rechtersteam

  • Isabelle Top
  • Marisa Amelia Bussing
  • Meyke Rietveld

Pleitteam CICERO I

  • Luuk Admiraal
  • Larissa van der Linden

Pleitteam CICERO II

  • Matthijs de Zwart
  • Khorseed Ahmed

Hieronder stellen zij zich aan u voor.

Isabelle Top

Op het moment zit ik in mijn tweede jaar van de bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam. Naast mijn studie ben ik lid van Amsterdams Pleitgezelschap CICERO en commissielid (Seminars & Conferences Committee) bij ELSA Amsterdam.
In mijn vrije tijd reis ik veel en doe ik aan diverse sporten, daarnaast werk ik als nanny en als fitness instructeur.

 

 

Marisa Amelia Bussing

Mijn naam is Marisa, ik ben (tijdens de wedstrijd) 26 en ik kom uit Haarlem. Ik volg de master Rechten aan de VU met als afstudeerrichting Conflictbeslechting, rechtspraak en mediation. Vandaar ook mijn voorkeur voor de rol als rechter. Ik ben pas sinds mijn master lid van een pleitvereniging en had dat veel eerder moeten doen! In mijn vrije tijd zeil ik graag, eet ik graag en ik ben daarnaast in training voor een 1/8ste marathon.

Meyke Rietveld

Luuk Admiraal

Ik zal mezelf kort voorstellen: Ik ben Luuk Admiraal, vorig jaar was ik voorzitter bij CICERO en heb ik veel wedstrijden als begeleider mogen meemaken, dit jaar leek mij een goede kans om deze keer in de rol van deelnemer mee te doen.

Larissa van der Linden

Mijn naam is Larissa van der Linden, 25 jaar oud. Momenteel volg ik de master privaatrechtelijke rechtspraktijk aan de Universiteit van Amsterdam. Ook de bachelor rechtsgeleerdheid (met honoursprogramma) en de master strafrecht heb ik aan de Universiteit van Amsterdam gevolgd en afgerond. Naast studeren ben ik actief lid bij Amsterdams Pleitgezelschap CICERO (mediacommissie), ga ik graag op reis en heb ik een bijbaantje als kunstschaatstrainer.

Matthijs de Zwart

Ik ben Matthijs en studeer rechten aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Naast mijn studie werk ik onder meer als juridisch adviseur bij de Rechtswinkel Noord-Holland Noord en bijeen dienstverlenend kantoor op het gebied van sociale zekerheid. Tijd voor ontspanning mag echter niet ontbreken. Als geboren en getogen Haarlemmer ben ik in de weekenden te vinden in onze gezellige binnenstad. Inmiddels heb ik mijn bacheloropleiding bijna afgerond. Wat is dan de mooiste gelegenheid om die periode af te sluiten? Deelnemen aan de NPM natuurlijk! Het is voor mij dan ook een eer om namens CICERO deel te mogen nemen aan de grootste pleitwedstrijd van Nederland.

 

Khorseed Ahmed

Mijn naam is Khorseed Ahmed en ik ben momenteel bezig met het afronden van de pre-master rechtsgeleerdheid. Komend studiejaar ga ik de master IE-recht volgen aan de Vrije Universiteit. Ik ben enige tijd lid van CICERO en ik ben gedurende mijn lidmaatschap onderdeel geweest van het bestuur en verschillende commissies. Ik kijk ernaar uit om dit jaar CICERO te mogen vertegenwoordigen tijdens de Nationale Pleitmarathon.