Eggens

Eggens

Pleitgenootschap Eggens is een studievereniging waar studenten leren pleiten. Er worden pleittrainingen aangeboden voor beginnende en gevorderde pleiters.

Bij Eggens wordt het pleiten in bredere zin aangeboden, dus zowel het opstellen van een pleitnota als het voordragen van een pleidooi komen aan bod. Daarnaast organiseert Eggens verschillende avonden waarop andere (juridische) vaardigheden, zoals presenteren en debatteren, centraal staan.

Eggens is verder vooral een hele gezellige vereniging. Elke avond wordt afgesloten met een borrel en er worden verschillende sociale activiteiten georganiseerd. Ook wordt elk Eggens-jaar afgesloten met een gezellige barbecue. Bij Pleitgenootschap Eggens wordt, door het bestuur en de commissies, een balans gezocht tussen theorie, praktijk en gezelligheid. Eggens is naast een gezellige studievereniging, ook een vereniging die een bijdrage levert aan het bereiken van een mooie toekomst voor iedere student!

De teams van Eggens voor de Nationale Pleitmarathon zijn:

Rechtersteam

  • Hanine Alnassar
  • Tjerk Bijlsma
  • Jasper Boiten

Pleitteam Eggens I

  • Mohamed Boulakhrif
  • Reza Zeldenrust

Pleitteam Eggens II

  • Brian Van Loozenoord
  • Froukje Folkeringa

Hanine Alnassar

Ik ben Hanine Alnassar, tweedejaars student Rechtsgeleerdheid aan de universiteit Utrecht. Sinds mijn studie kijk ik anders naar de maatschappij. Het leukste aan de studie rechten vind ik dat je heel breed wordt opgeleid. Deze studie past bij mijn persoonlijkheid, omdat ik zelf maatschappelijk actief ben. Naast mijn studie, ben ik verantwoordelijk voor Public Affairs bij de Jonge Klimaatbeweging en coördinator bij Greenpeace Nederland.

Tjerk Bijlsma

Ik ben Tjerk Bijlsma en ik studeer Rechtsgeleerdheid aan de universiteit Utrecht. Ik hou erg van discussiëren en ben maatschappelijk betrokken. Daarnaast ambieer ik het om later advocaat te worden, en hou ik tot op heden erg van mijn rechtenstudie. Tot slot zijn mijn hobby’s het kijken van sport (voornamelijk voetbal), en doe ik zelf enthousiast aan vechtsport.

Jasper Boiten

Mijn naam is Jasper Boiten. Ik ben reeds over de helft van mijn bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht en heb nog geen moment spijt gehad. Mijn talenten en interesses komen dusdanig terug in de studie dat ik met zekerheid durf te zeggen dat dit echt bij mij past. Het pleiten bij een pleitgenootschap is hier een mooie aanvulling op! Daarnaast kijk ik graag een wedstrijd basketbal, luister ik muziek of drink ik het liefst een borrel met wat vrienden.

Mohamed Boulakhrif

Ik ben Mohamed Boulakhrif. Als student Rechtsgeleerdheid ben ik vooral geïnteresseerd in het privaatrecht. Het burgerlijk (proces)recht en het ondernemingsrecht vind ik het leukst. Naast studeren heb ik in het verleden een lange periode stagegelopen bij een klein advocatenkantoor. Ook heb ik onlangs stagegelopen bij NautaDutilh op de afdeling Litigation & Arbitration. Al die ervaring heeft me veel geleerd over de theorie én praktijk. In mijn vrije tijd geef ik tentamentrainingen Verbintenissenrecht en Goederenrecht.
Pleiten vind ik de mooiste en leukste bezigheid. Voorheen heb ik meermaals meegedaan aan pleitwedstrijden. Mijn doel is om met Eggens een knallende pleitmarathon mee te maken!

Reza Zeldenrust

Ik ben Reza Zeldenrust en zit momenteel in de laatste fase van mijn bachelor om vervolgens in september de master Internationaal en Europees fiscaal recht te volgen. Fiscaal recht is niet mijn enige interesse, medische aansprakelijkheidskwesties mogen er ook altijd wel bij! Naast mijn studie werk ik momenteel als student-medewerker bij een middelgroot kantoor voor advocaten en belastingadviseurs in Utrecht. Qua nevenactiviteiten hou ik me de laatste tijd wat meer bezig met pleitwedstrijden en ben ik regelmatig in de sportschool te vinden.

Brian van Loozenoord

Ik ben Brian van Loozenoord, een 21-jarige Utrechtse student met een brede interesse. Dat is erg leuk, maar niet altijd even handig. Als vierdejaars bachelor student Rechtsgeleerdheid richt ik mij op het bestuursrecht en het privaatrecht. Ik houd erg van reizen en ik probeer dan ook iedere aangelegenheid aan te grijpen om er tussenuit te gaan. Daarnaast vind ik het ook ontzettend leuk om te voetballen.

Froukje Folkeringa

Ik ben Froukje Folkeringa. Eerder heb ik gestudeerd aan Leiden University College the Hague, daar heb ik de Bachelor of Arts met een cum laude kwalificatie afgerond. Na een major in ‘Global Justice’ ben ik in 2016 met de bachelor Rechtsgeleerdheid begonnen aan het Utrecht Law College. Met veel plezier heb ik de afgelopen twee jaar al meegedaan aan verschillende pleitwedstrijden en dit jaar heb ik het Nationaal Appèlconcours medegeorganiseerd. Naast mijn studie werk ik parttime bij de Brauw als juridisch secretaresse en na de zomervakantie ga ik een nieuw academische avontuur tegemoet aan de University of Cambridge.