Gaius

Gaius

Wij zijn Pleitgenootschap Gaius en al sinds 1991 dé studievereniging voor iedere kritisch denkende student die zijn zegje durft te doen. We houden pleitavonden en proberen onze studenten dan ook vaak voor te bereiden voor een pleitwedstrijd.

Maar wat is pleiten nu? Pleiten is het overtuigen van de rechtbank op een zitting. Wij spelen dan ook tweewekelijks op maandag een zitting na. Op zo’n avond bestrijden twee van onze leden elkaar met het gesproken woord en drie anderen leiden dan deze avond als rechters en laten na afloop hun oordeel horen in de vorm van een zelfgeschreven vonnis. Wellicht wil je straks een kant op waar je niet in de rechtbank hoeft te staan, of ben je nog niet overtuigd van het nut van dat pleiten. Echter gaat het niet alleen over pleiten bij ons, het gaat ook over het analyseren van een (juridisch) probleem, je mening daarover onder woorden brengen op een goede manier en het samenwerken in een team. Deze skills heb je later in ieder geval nodig!

Behalve pleiten is het ook de bedoeling dat we ook een gezellige groep vormen. Daarom organiseert Pleitgenootschap Gaius na afloop van de pleitavonden borrels en met Kerstmis organiseren we het jaarlijkse feestelijke kerstdiner om het jaar af te sluiten. Tevens organiseren we gedurende het jaar allerlei andere juridische en gezellige activiteiten, zoals ‘de rijdende rechter-avond’ of een themadag omtrent een juridisch onderwerp. Ter afsluiting van het academisch jaar is er dan nog de afsluitende activiteit waarop we een teambuilding activiteit houden om met al onze leden het academische jaar af te sluiten op een gezellige manier. Wil je meer info over ons of wil je langs komen? Stuur gerust een mailtje naar: bestuur@pleitgenootschapgaius.nl of like onze facebookpagina “Pleitgenootschap Gaius”.